Автобиографията е начин да се представим в света на труда и

...
Автобиографията е начин да се представим в света на труда и
Коментари Харесай

Необичайният метод на един млад мъж при кандидатстване да работа

Автобиографията е метод да се представим в света на труда и постоянно може да наклони везните, когато става въпрос за наемане на един или различен претендент за работа. И когато става въпрос за намиране на мечтаната работа, от време на време би трябвало да бъдете изобретателни, с цел да стигнете до по този начин мечтаното изявление. Добър образец е млад мъж на име Джонатан Суифт, който показал креативен метод, кандидатствайки за позиция в маркетинговия отдел на Instantprint, профилирана печатарска компания, основана в Йоркшир.

Както оповестява Mirror, младият мъж подходил изобретателно, като решил да отиде до паркинга на централата на компанията и да сложи картичка с профила си в LinkedIn на предните стъкла на всяка от колите.

Маркетинговият управител Крейг Уасел, който отговарял за избора на идеалния претендент за позицията, видял тактиката на младия мъж посредством камерите за видеонаблюдение, предупреден от чиновниците по сигурността. Той бил толкоз удивен, че решил да предложения младежа на изявление, пише eleconomista.com. 

" Когато погледнах през прозореца на офиса, видях, че някой оставя брошури на всички предни стъкла на колите и при по-внимателен обзор стана ясно, че брошурите в действителност са кандидатура за позицията. Естествено, незабавно поканихме Джонатан на изявление ", споделя Уасел и признава, че Джонатан е станал обект на диалози в офиса. 

Освен това, маркетинг мениджърът споделя, че повече от 140 претенденти са кандидатствали за позицията, само че изобретателността на Джонатан му е донесла шанс.

" Начинът на кандидатстване на Джонатан притегли вниманието ми. Той ми сподели, че познава марката и има вярното отношение, креативност и възприятие за комизъм, с цел да се впише в екипа. Нямам самообладание да работя с него и да видя какви други хрумвания има ", прибавя Крейг Уасел.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР